DOGAJANJA: 15.BALADOOR JAZZ FESTIVAL



Tokrat dogajanje na obali in sicer v Kopru, v baru Circolo. Začel se je že 15.Baladoor Jazz Festival. 
15. festival Baladoor Jazz je posvečen Svetozarju Rackovu – Racu, soustanovitelju društva KUD Baladoor in dolgoletnemu programskemu vodji festivala.

Letošnji izvajalci so:

ČETRTEK, 30.6. ob 20.30

CAPYBARA JANE

Robert Jukič - kontrabas, kompozicije
Tomaž Gajšt - trobenta
Marko Črnčec - klavir
Gašper Peršl - bobni

Vsestranski Robert Jukič, avtor projekta Capybara Jane, je med drugim o novi zvočni viziji zapisal: »Jane je videla in doživela marsikaj. Jane zna, a se ne hvali. Jane ima dober okus. Jane ve, kaj hoče. Jane je prava stvar, Jane ne zoba češenj.« Dovolj zgovorno, kajne?

KOMBO B in ZLATKO KAUČIČ

Zlatko Kaučič – umetniški vodja
Tomi Novak, Nejc Franca, Žiga Ipavec, Urban Kušar, Tina Jenko – bobni
Peter Kastirin, Jan Jarni – kitari
Jure Boršič – alt saksofon
Matjaž Bajc – el. bas, kontrabas

Šola Zlatka Kaučiča uresničuje samosvoje cilje, ki težijo k svobodni ustvarjalnosti. Glasbena spontanost in zavzetost novogoriškega najmlajšega kolektiva »Zvočnih izvirov« sta se pred kratkim materializirali z albumom »Hramo«, ki prinaša raziskovanje lastne ekspresije in rast svežih idej.

PETEK, 1. 7. ob 20.30

TEO COLLORI & MOMENTO CIGANO

Teo Collori, Metod Banko – kitari
Matej Kužel – klarinet
Matija Krečič – violina
Jan Gregorka – kontrabas

Glasbene zgodbe, ujete v Collorijev projekt »Hot club Piran«, poslušalca zapeljejo v vroči gipsy swing, se mimogrede poklonijo 'carpediemskemu' Djangu in kameradu Grappelliju, omamijo z nostalgijo in že prevetrijo z vrtoglavim manouchem. Kot bi včeraj srečal danes.

RENATO CHICCO QUINTET, »TRIBUTE TO MULGREW MILLER«

Renato Chicco – klavir
Flip Philipp – vibrafon
Jaka Kopač – alt saksofon
Milan Nikolič – kontrabas
Joris Dudli – bobni

Kvintet Renata Chicca se s tokratno evropsko turnejo poklanja enemu najpomembnejših jazz pianistov in skladateljev, Mulgrewu Millerju (1955 -2013). Mojster je s svojo sofisticirano postbopovsko držo navdihnil ta mednarodni sestav in nastal je izostren hommage.

SOBOTA, 2.7. OB 20.30


ALBA & LEO

Alba Nacinovich – glas
Leo Škec – kitara

Reška pevka Alba Nacinovich ima, kljub svoji mladosti, v žepu vrsto pomembnih nagrad. Vpeta je v mnoge glasbene in gledališke projekte, dvojec s kitaristom Leom Škecem pa je nekakšna stalnica, ki že vrsto let ustvarja, nadgrajuje, raziskuje in odpira nove vizije jazza.

JAN STURIALE TRIO

Jan Sturiale – kitara
Luca Amatruda – el. bas
Paolo Muscovi – bobni

Nekonvencionalno prepletanje tradicije in kreativne jazz govorice s pridihom rocka je najbrž najbolj značilna karakteristika Jana Sturialeja, kitarista, ki svoje projekte navadno snema čez lužo. V pričakovanju njegove nove poletne zgodbe bo festival sklenil svojo petnajsto izdajo.


Vir: spletna stran Baladoor Jazz in FB stran

Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.