ZAPPITI JE MRTEV, ŽIVEL R_VOLUTION

ZAPPITI EVOLUCIJA...

Pred nekaj tedni smo prejeli žalostno novico s strani Zappiti-ja, da je žal blagovna znamka Zappiti ukinjena. V nadaljevanju vam bomo opisali situacijo, ki se je pripetila v zadnjih letih: 

Pred približno 3 leti je ustanovitelj in idejni vodja Zappiti-ja prodal blagovno znamko Zappiti in vso tehnologijo novemu podjetju. V roku dobrega pol leta so izdali modele Zappiti NEO, REFERENCE, SIGNATURE in NAS, ki delujejo na zadnjem Realtek procesorju. Prodaja je bila kar dobra, vendar nekje se je zalomilo in verjetno še dolgo ne bomo izvedeli kje. Osebno predvidevam pri financah in mogoče nekaterih napačnih odločitvah. Letos spomladi smo izvedeli, da je Zappiti pred stečajem, kar je vse nas negativno presenetilo. Po pogovorih s predstavniki Zappiti-ja, Raphael in s prejšnjim lastnikom in idejnim vodjo Jacques, smo tudi mi prejeli pozitivno novico, da se bodo potrudili obdržati blagovno znamko Zappiti in s tem prenesti dobro voljo med uporabniki Zappiti.


...BO REVOLUCIJA

Pred nekaj tedni smo žal prejeli novico, da novemu/staremu vodstvu ni uspelo in blagovna znamka Zappiti mora v stečaj. Zraven te žalostne novice je bila še ena zelo pozitivna. Naredili bodo novo programsko opremo, ki se jo bo dalo inštalirati na Zappiti predvajalnike. S tem novim programom (predvidevam da bo vkomponiran v firmware) bodo Zappiti predvajalniki ponovno delovali normalno s posodobitvami.

R_VOLUTION

Včeraj zvečer smo prejeli novico, da je rojena nova blagovna znamka R_volution. Zaenkrat so naredili Player One, ki je boljša različica Zappiti NEO vendar z notranjim napajalnikom in boljšim Video vmesnikom imenovanim R_volution Video. Ta vmesnik bo na voljo tudi za Zappiti predvajalnike, Dune HD in mogoče celo Zidoo predvajalnike. Poleg predvajalnika je na voljo tudi R_volution NAS, ki je izpeljan iz zadnjega Zappiti NAS-a.

S to potezo imamo sedaj na voljo nov predvajalnik, na katerem je vgrajena nova verzija Zappiti Video, ki se imenuje R_volution Video in bo aktualen tudi za Zappiti predvajalnike.

R_VOLUTION VIDEO

R_volution Video je vmesnik, ki je boljši, hitrejši in modernejši od Zappiti Video. Z video posnetkom na Youtube se lahko tudi sami prepričate. Verjamem, da bo kmalu na voljo več testov in posnetkov s katerimi bomo lahko sami ocenili nov vmesnik. R_volution Video bo brezplačno naložen na komponentah R_volution. Možno ga bo inštalirati tudi na Zappiti, Dune in mogoče Zidoo predvajalnike, vendar bo plačljiv. Cena naj bi se gibala okoli 50 € oz 50 $. Upam, da bo cena za Zappiti uporabnike dosti manjša. Čas in pogajanja bo pokazal svoje.

ZAPPITI, KAJ STORITI? NUJNO!

Glede na situacijo vas prosimo, da uredite do konca vašo zbirko (knjižnico) filmov in prestavite predvajalnik v OFFLINE način. Storite to čimprej, ker se bo oblak Zappiti kmalu tudi ustavil. Zappiti oblak, kjer je ogromna baza podatkov je plačljiv in zaradi stečajnega postopka ga ne morejo več financirati. Postopek za prehod na OFFLINE način najdete na naslednji povezavi:


Vir: R_volution in Zappiti

Na voljo kmalu pri ARCHUS HI-FI


Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.