UHD (4K) - SLIKA KOT SE ŠIKA

Zadnja generacija multimedijskih predvajalnikov v 4K in Full HD 3D tehniki, ki deluje na Android in XBMC platformi.

Zadnja generacija multimedijskih predvajalnikov podpira štirikratno resolucijo Full HD, na kratko 4K oz. UHD (Ultra High Definition). Od prve predstavitve 4K tehnike je minilo že nekaj časa, vendar šele z zadnjih mesecih je ta tehnologija postala dostopna tudi za širšo množico. V tem obdobju so se tudi standardi uskladili in postali jasni.

Najnovejši predvajalnik 4K generacije je tudi francoski Zappit Player 4K, ki je narejen na platformi Realtek-ovega procesorja. Zappiti Player 4K podpira najnovejše standarde HEVC s 4K skaliranjem ter 3D video standarde.


Za audio izhode ima na voljo AV, optični ali HDMI izhod. Podpira avdiofilski format 24bit/192kHz in omogoča predvajanje najnovejših standardnih formatov glasbe kot so FLAC, AIFF, ALAC, Audio APE, DTS, AC3...

Predvajalnik lahko povežete v mrežo preko kabla ali brezžično, saj omogoča povezavo z računalnikom (Win in MAC) NAS strežnikom preko protokolov UpnP ali SMB.

Sam predvajalnik ima RACK slot za vgradnjo standardnega 3.5'' trdega diska, vrata USB 3.0 in 2.0 ter vrata za SD kartico.

Zanimiva je predvsem programska oprema Zappiti Media Center v4, ki omogoča krmiljenje knjižnice domačih filmov, TV oddaj in glasbe na pametnem telefonu/tablici. Zappiti Media Center vam prikazuje podatke filmov kot so opis filma, igralci, režiser, leto izida...ter »cover« filma, ki ga lahko po želji tudi spremenite. Za glasbo ima tudi podobne podatke in seveda »cover« albuma in/ali izvajalca. Zappiti programska oprema ima še nekaj dodatnih funkcij, kot npr. »share-anje« vaših filmov z vašimi prijatelji ali družino, iskanje vsebin z naprednim Zappiti iskalnikom, menjava podatkov filmov kar z daljincem...


S pomočjo dvojnega operacijskega sistema Android in XBMC, je predvajalnik postal še dodatno bolj zanimiv, saj lahko nanj naložite še več uporabnih aplikacij kot so vreme, socialna omrežja, igrice in ostale vsebine, kot so napreden brskalnik datotek ali internetni brskalnik (Opera, Chrome,...).

Predvajalnik lahko krmili kot že rečeno preko pametnega telefona/tablice, preko klasičnega IR daljinca in preko Air Mouse/Long Range RF tipkovnice ter klasične računalniške miške.

Več o novem Zappiti predvajalniku si lahko pogledate na archus.si

Zappiti bo na voljo januarja 2015 v spletni trgovini archus.si, že danes pa je možna rezervacija izdelka, količina je omejena.


Share on Google Plus

About ARCHUS Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.