DO ACOUSTICS: ITALIJANSKI DIZAJN S PRIDIHOM STRADIVARKE


Archus.si vam z veseljem predstavljamo ročno izdelane italijanske zvočnike DO Acoustics. DO Acoustics so zvočniki narejeni z dušo glasbenika in tehniko starih mojstrov. Blagovno znamko je pred leti ustanovil glasbenik Davide Olivieri. Njegov namen je ustvariti zvočnik, ki je najbolj podoben zvoku violine Stradivarke oz. zvočnik, ki ni narejen samo z matematičnimi in fizikalnimi ter programskimi izračuni, temveč zvočnik, ki je uglašen po ušesu glasbenega mojstra! Do sedaj še nobena tehnika ni ugotovila kako so stari mojstri izdelovali violine in kako se lahko ta zvok še izboljša. izboljša oz. »uglasi« ga lahko le človeško uho pravega glasbenega mojstra. Dodano vrednost k izboljšavi DO Acoustics zvočnikov je dodal gospod Giuseppe Cantarella, veliki alkimist dobrega in zmagovalnega zvoka, ki je leta 1995 kot najboljši zvok doslej, prejel priznanje v evropskem finalu v Parizu ECAP.


Do Acoustics zvočniki so v celoti ročno izdelani v Italiji pod taktirko Davide Olivieri. Vsak zvočnik je narejen precizno in »z voljo«, tako kot se delajo glasbeni inštrumenti. Zvočniki so narejeni po dveh glavnih segmentih. 
Prvi segment je izključno Hi-Hi zvočnik v katerega spadajo manjši model Mod.201, njegov večji brat oz. samostoječi Mod.202 ter center oz. Central Channel 200. Zvočniki so narejeni v kombinaciji z aluminujom in lesom. Visokotonec je Planar tweeter, nizkotonec pa magnezijev woofer.

V drugi segment spadajo zvočniki pod imenom Microdesign, ki so hkrati tudi Home Cinema zvočniki. V to skupino sodijo Microcosmo, Macrocosmo, Macrocosmo Impact, Jupiter, Central Channel Microdesign, Armonia Mundi in Armonia Mundi Impact. Zvočniki so narejeni s »Full Range« driverji v kombinaciji z nizkotoncem »bass reflex« in transmission line izvedbi. V tem segmentu se uporabljajo izključno 3'' driverji.
Pri DO Acoustics ohišjih se uporablja predvsem les Bambusa, predvsem zaradi njegovih fizikalnil lastnosti.

DO Acoustics zvočniki imajo tudi svojega botra in sicer sodobnega umetnika in mojstra Franco Battiato. Njegova glasba je svetovno priznana, saj ustvarja odlično glasbo v našem stoletju. 

Več o blagovni znamki DO Acoustics si lahko ogledate na njihovi novi in prenovlejni spletni strani http://www.doacoustics.it kjer je na voljo tudi najnovejši model Jupiter.

ARCHUS.SI je uradni ditributer za DO Acoustics zvočnike na področju Slovenije in Hrvaške. Kupite jih lahko preko naše spletne trgovine SHOP.ARCHUS.SI.


Ekipa Archus.si vam želi prijetno poslušanje.
Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.