OPPO BDT-101CI: namenjen inštalaterjem


OPPO Digital je predstavil novo različico svojega priljubljenega Blu-ray predvajalnika, nerejenega na osnovi modela BDP-103. Novi model nosi oznako BDT-101CI in namenjen profesionalni rabi oz. instalaterjem (Hoteli, bari in restavracije ipd.). Kot ostali Blu-Ray predvajalniki, tudi ta predvaja Blu-ray, 3D Blu-ray, DVD, DVD-Audio, Super Audio CD, CD in HDCD.

Obdelava video signala je na osnovi VRS (Video Reference Series) tehnologije ClearView Silicon Image (ista, kot na BDP-103D in BDP-105D). Prednosti so predvsem v adaptivnih korakih, pri povečanju podrobnosti (s posebnimi algoritmi za ostrino in izboljšanje robov), zmanjšanje video šuma in sposobnost ublažitve nepravilnosti na robovih slike.

Predvajalnik je sposoben upravljati z "upscaling-om" ločljivosti Ultra HD, vendar ne more predvajati predvsem v UHD resoluciji. Preko treh USB vhodov in Ethernet vhoda je možno predvajati različne vrste datotek, kot so AVCHD, MKV, AVI, MP4, WAV, FLAC, APE in DSD. Predvajalnik podpira dekodiranje avdio formatov Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus in DTS-HD Master Audio, s sposobnostjo posredovanja v bitstream, DTS in Dolby Atmos: X. Avdio del deluje na 32-bitnem DAC AKM.

Ohišje je izdelano iz toge kovine, pri čemer je optični čitalnik nameščen v sredini ter posebej izoliran, saj tako ne povzroča vibracij. Kot dodatek je možno predvajalnik montirati tudi v RACK omaro s posebnimi Rack nosilci.

BDT-101CI se razlikuje od ostalih modelov, predvsem zaradi modularne izvedbe dodatkov. Lahko izbirate med enim ali dvema HDMI izhodoma (drugi je dodan preko opcijskega modula), med analognim izhodom stereo ali 7.1, za višji prenos podatkov po mreži bo možno dodatki povezljivost HDBaseT (uporabno za višjekakovostnih avdio-video signalov Full HD do 100 metrov, s pomočjo Ethernet kabla).


Predvajalnikc se lahko dodatno nastavi in vključi v centralno nadzornim sistemih z uporabo RS232 vhoda ali preko IP nadzora. Na voljo so tri spominske kartice za video nastavitve, s sposobnostjo blokade video sprememb, da bi se izognili naključne spremembe. V nasprotju z ostalimi predvajalniki OPPO, model BDT-101CI nima aplikacije za pretakanje vsebin (ostali modeli je tudi aplikacija za Netflix). Cena zaenkrat še ni znana.

Vir: Oppo
Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.