DUNE HD: MARCA 2016 PRIHAJA SOLO 4K

Po dolgem premoru prihaja nov predvajalnik Dune HD Solo 4K zadnje generacije. Predvajalnik bo predvajal 4K (Ultra HD) video vsebine in HEVC (H.265) video kodeke. Poleg standardnih priključkov, bo izdelek imel še DVB-T/T2 tuner in bo tako omogočal predvajanje preko mreže, preko notranjega ali zunanjega diska, preko IPTV ter preko "zračne" digitalne TV, kar je velika prednost.



SOLO 4K bo imel najnovejši procesor Sigma Designs SMP8758, ki je prvi Hi-End procesor s strani Sigma Designs z realno 4K Ultra video podporo. Najnovejši procesor narejen na osnovi ARM tehnologiji je 4x močnejši kot dosedanji procesorji v Dune HD izdelkih. Najnovejši izdelek Solo 4K bo predvajal tako 4K vsebine kot
 Full HD vsebine s protokolom VXP Video in s tem dosegel boljšo sliko video posnetka.



HEVC podpira najnovejše video kodiranje z 10-bitnim standardom na barvno komponento (običajno uporabljajo 8 bitov). To daje možnost, da se reproducira več kot 1 milijardo barv, kar je 64-krat več kot prej.

Novi model ima možnost, da se predvaja Blu-ray, ne le s preprostim "BD Lite" standardom, temveč tudi s polno podporo menija Blu-ray, ki je edinstvena možnost za naprave tega razreda. Blu-Ray je podprt tako z 2D kot 3D vsebino.

SOLO 4K ima Dual Band Wi-Fi 802.11b / g / n / ac (2,4 GHz + 5,0 GHz), z 2T2R načinom in dvema antenama. Gigabit Ethernet port je na voljo za hiter žični prenos podatkov. Tako zmogljiv mrežni vmesnik ima možnost, da se predvajanje visoko kvalitetnih in zmogljivih video vsebin pretaka gladko tako preko kablov kot preko Wi-Fi-ja. Predvajalnik ima dva USB vhoda za zunanje USB naprave ter notrenji 2,5 "rack SATA HDD s hot-swap podporo.


Dune HD Solo 4K ohranja vse tradicionalne Dune HD funkcionalnosti visoko kakovostnih video in avdio predvajalnikov. Pravilna podpora pravega "Hollywood" načina (23.976 slik na sekundo), zagotavlja odlično gladko predvajanje brez kakršne koli prekinjanja ali izgubljanja "framevov". Novi model podpira tudi vse sodobne Hi-End avdio formate, kar je velika prednost.

Poleg tega ima SOLO 4K še "dual boot" sistem, ki omogoča uporabo Linuxa, ki temelji na funkcionalnosti Dune HD multimedijskih predvajalnikov ter Android OS z uporabo široke palete Android aplikacij. Predvajalnik ima tudi vgrajeno možnost Z-Wave krmilnika in bo omogočal pametno uporabo v pametnem domu.

Z novim modelom se Dune HD ponovno vrača na sam vrh Multimedijskih predvajalnikov in s tem dokazuje, da ni še za staro šaro. Nove funkcije in video ter avdio podpore so dokaz, da gre Dune na pravo pot. Če bo zadeva resnično tako dobra kot kažejo prve specifikacije, bo Dune ponovno na samem vrhu seznama. 
Cena Dune HD Solo 4K naj bi bila 299 € z DDV, prodaja pa se začne nekje februarja-marca 2016. Več o novem predvajalniku in bodoči generaciji Dune HD pa kmalu.


Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.