BLUES FESTIVAL POSTOJNSKA JAMA - ANA POPOVIC

Danes zvečer 15.11.2012, bo na Blues festivalu Postojnska jama koncertirala Ana Popović. Koncert se prične ob 20:30 v dvorcu Postojnske jame.


Ana Popovic se je rodila leta 1976 v starem Beogradu v družino, kjer je glasba igrala pomembno vlogo. Leta 1999 je študirala na Nizozemskem in ustanovila svojo skupino,ki postane stalnica na nizozemski in nemški blues sceni. Oktobra 2000 Ana potuje v Memphis na snemanje plošce za Ruf Records. Ploščo "Hush" je produciral Jim Gaines (Santana/Stevie Ray Vaughan). Ana je vključena na album posvečen Jimiju Hendrixu "Blue Haze", kjer sodelujejo Bernard Allison, Eric Burdon, Walter Trout, Popa Chubby, Jimmy Thackery in Buddy Miles. Od tu dalje gre njena kariera strmo navzgor.

V letu 2007 nastopi na Sundance Film Festival-u in izvede preko 150 koncertov s kar sedmimi turnejami po ZDA, oder si deli s številnimi slavnimi izvajalci.

Leto 2009 se začne z darilom za minulo delo, ker je vključena v snemanje dokumentarnega filma Roberta Radlerja z naslovom "Turn it up". Film govori o najboljših kitarah in kitaristih sveta. Zaradi izjemnih živih nastopov povpraševanje po Aninih nastopih stalno raste. Začne osvajati prestižne nagrade, kljub temu, da dvakrat postane mamica stalno nastopa v živo. Ana je danes eno največjih blues imen, zaradi svoje mladosti in predanosti glasbi, postaja ambasadorka bluesa tudi tam, kjer ta glasba ni povsem v prvem planu.
www: http://www.anapopovic.com

Vir: Blues Festival Postojnska jama, Ana Popovic web
Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.