BLUES POSTOJNSKA JAMA: EUGENE HIDEWAY BRIDGES

Danes zadnji kocert v okviru Blues Postojnska jama. Ob 20:30 bo nastopil Eugene Hideaway Bridges.

Eugene je glasbenik, ki je svoje življenje preživel na cesti. Njegov dom je tam, kamor ga vodi naslednji koncert, potuje iz Amerike v Evropo, Avstralijo, z mnogimi postanki na poti.

Rojen leta 1963 v New Orleansu je odraščal v kraju Amite, v Louisiani. Bil je četrti otrok Otheneila Bridgesa Sr, kitarista poznanega pod imenom Hideaway Slim. Njegova mati je bila iz družine Bullock (enako kot Anna Mae Bullock, poznana kot Tina Turner).

Prva samostojna turneja po Evropi je bila uspešna, saj ga je v Parizu opazil basist BB Kinga Big Joe Turner in mu ponudil mesto kitarista in pevca v skupini Big Joe Turners Memphis Blues Caravan. Leto kasneje je zopet začel delovati samostojno, ponovno je formiral The Eugene Hideaway Bridges Band. Podpisal je pogodbo z založbo Blueside, posnel je ploščo Born To Be Blue, ki jo je produciral Mike Vernon. Njegovi nastopi so prejel odlične kritike, Eugene je bil prejel nagrado revije Blueprint za najboljšega pevca leta. Dobil je tudi nagrado The Trophees France Blues 99 Chanteur De L'Annee. Marca 2009 je Eugene izpolnil željo svojih oboževalcev in v San Antonio posnel koncertno ploščo. S skupino v sestavi z Bobbyjem Baranowskim na bobnih, Ericom Kingom na bas kitari, Davidom Webbom na klaviaturah, Sethom Kibelom na saksofonu in Justinom Millerjem na trobenti, je plošča pravi uspeh. Plošča Live in San Antonio je bila leta 2011 nominirana za dve glasbeni nagradi in sicer v kategorijah Soul Blues Album in Soul Blues Artist Categories.

Eugene je bil trojni nominiranec za Blues Music Award 2012 v naslednjih kategorijah:
Album leta - ROCK IN HARD PLACE
Soul blues album leta - ROCK IN HARD PLACE
Soul blues moški izvajalec – EUGENE HIDEAWAY BRIDGES

Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.