BLUES FESTIVAL POSTOJNSKA JAMA - LUCKY PETERSON

Danes zvečer bo na devetem Blues Festivalu v Postojni, nastopil Lucky Peterson. Koncert se prične ob 20:30 v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami. Vljudno vabljeni.


Lucky Peterson je posnel svoj prvi album, ko je imel samo pet let!!!

Njegov oče James Peterson, tudi sam blues glasbenik, je v Buffalu (ZDA) imel bluesovski klub in nekega dne je Luckya v njem opazil veliki Willie Dixon. Kmalu je Lucky nastopal širom ZDA, kjer je njegov občutek za blues in obenem izjemen nastop občudovalo na milijone ljudi, postal je zvezda televizijskih oddaj. Začel je igrati kitaro za legendarne glasbenike, kot so pokojna Etta James, Bobby Bland ali Little Milton, ker pa je bil vešč tudi na Hammond orglah, so ga na nastope vabili tudi izvajalci kot je Mavis Staples in mnogi drugi. Lucky Peterson združuje sodobni blues s soul glasbo, rhythm & bluesom, gospelom in rock'n'rollom. Lucky je mojster kitare, orgel in petja. Lucky slovi po svojih svojih živahnih in vročekrvnih nastopih, ki nikogar v občinstvu ne puščajo hladnega.

Vir: Blues Festival Postojnska jama

Povzetek koncerta:Fantastičen koncert, poln energije, zelo dobri glasbeniki. Pohvalno.

Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.