SALON HiFi & HOME CINEMA 2012 PARIZ - POVZETEK


Letošnji Salon HiFi & Home Cinema 2012, ki se je dogajal v Parizu med 29. in 30. septembrom, je bil zanimiv in bogat z novostmi. Na HiFi salonu so bile predstavljene svetovno pomembne blagovne znamke. 


Sony je predstavil njihov 4K TV 84'' Ultra High Definition televizor ter serijo vrhunskih projektorjev 4K VPL-HW50ES.
Genesis-Technologies je presenetil s pravo Home Cinema 20 min demo predstavitvijo, kjer so uporabili JBL zvočnike v sistemu 9.4. Za projekcijo so uporabili projektor DigitalProjection Titan 1080p z vgrajenimi 4 žarnicami, s 5 m platnom Stewart in Blu-ray predvajalnikom Lexicon.

Pro-Ject je predstavil kompletno serijo analognih gramofonov in letošnjo serijo Box Design Micro High End komponent.
Electrocompaniet in Dynaudio sta bila na istem prostoru, kjer smo si lahko ogledali Dynaudio XEO, serijo Focal, v ospredju pa se je bohotil zvočnik iz serije Evidence.
Tivoli Audio je predstavil celotno paleto obstoječih radijev, novost je bil seveda Model One BT, PAL BT in BluCon Wireless BT.
Z veseljem smo si ogledali tudi serijo "nevidnih" Cornered Audio zvočnikov, kjer se je skrival tudi multimedijski predvajalnik Dune HD Smart B1.
Marantz in Denon sta bila na istem predstavitvenem prostoru, kjer je bil še posebej zanimiv Denon Cocoon (Dock za iPod / iPhone / iPad).

V posameznih sobah smo si lahko napasli oči in ušesa z demo kombinacijami. Zelo zanimiva je bila kombinacija Naim in Waterfall audio "steklenimi" zvočniki. Naslednja zanimivost so bili leseni zvočniki JoSound. Labtek je predstavil modifikacijo "na lampe" Oppo BDP-93Tube in BDP-95Tube. S svojo audio kakovostjo je presenetila kombinacija Van Medevoort elektronike in Leedh zvočnikov. Še ena presenetljiva audio kakovost je bila kombinacija Roksan elektronike in fantastičnih Vienna Acoustics zvočnikov. Zraven smo si lahko ogledali tudi zanimive Cyrus Audio komponente, ki bodo kmalu tudi na naši spletni strani Archus.si.
Predstavilo se je še nekaj zanimivh blagovnih znamk kot so NAD, Elipson, AVM, Transrotor, Accuphase, Agath, Amina, Atohm, Atoll Electronique, Control4, Dali, Diapason, Inakustik, Eat, Estelon, Krell,  Martin Logan, Magnat, Mission, Music Tools, Musical Fidelity,  Yamaha, Ortofon, Peachtree, Polk Audio, Prima Luna, Primare, Projection Design, Revox, Sonus Faber, Stax, ter mnogi drugi.

Nekatere izdelke, ki smo si jih ogledali na letošnjem HiFi salonu, si jih lahko izberete tudi pri Archus.si.


Celoten album salona, si lahko ogledate na Archus.si Facebook strani.

Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.